Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stamppot raapstelen

 

 

Ingredienten voor de stamppot: voor 3 a 4 personen

= 1 kg aardappelen
= 3 dl water
= 5 g zout
= 500 g jonge raapstelen
= 80 a 100 g boter of margarine
= 1 dl melk
= (100 a 150 g blokjes kaas)

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

De aardappelen schillen, pitten, vlug aan de kook brengen met het kokende water en het zout;

laten koken tot ze gaar zijn (30 minuten); afgieten. De raapstelen van de worteltjes en harde punten ontdoen, goed wassen en laten uitlekken.

De gare aardappelen fijnstampen en vermengen met de boter en de kokende melk.

De raapstelen vlug fijnsnijden en bij gedeelten door de dikke aardappelpuree mengen.

De stamppot vlug doorwarmen, serveren met varkenslappen of blokjes kaas door de stamppot mengen.

Bij gebruik van jus minder boter in de stamppot verwerken.
200 gram raapstelen en 400 gram aardappelen pp


Receptengerechten