Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stamppot rauwe zuurkool

 

 

Ingredienten voor de stamppot: voor 3 a 4 personen

=1kg aardappelen
=150 ml water
=3 g zout
=50g boter of margarine
=150 ml melk
=400 g zuurkool

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

De aardappelen schillen, aan de kook brengen met het kokende water en het zout en laten koken tot ze gaar zijn .
De gare aardappelen fijnstampen en vermengen met de boter en de kokende melk.

De zuurkool heel fijn snijden en door de aardappelpuree roeren.

De stamppot doorwarmen en serveren met

verse of (rook) worst en of gebakken spek.

Bij gebruik van jus minder boter in de stamppot verwerken.

Eventueel wat kookvocht verwerken.
Eventueel iets boter in de stamppot.

Serveer de stamppot met worst of spek naar keuze .
Ongeveer 150 gram zuurkool en 300 gram aardappelen pp

Smakelijk .


Receptengerechten