Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stamppot spinazie

 

 

Ingredienten voor de stamppot: voor 3 a 4 personen

=1 kg aardappelen
=3 dl water
=5 g zout
=500 gr jonge spinazie
=60 a 80 g boter of margarine
=100ml - 150ml melk

=(Kaasplakken eventueel)
=(nootmuskaat)

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

De aardappelen schillen, pitten, vlug aan de kook brengen met het kokende water en het zout en laten koken tot ze gaar zijn (30 minuten); afgieten.

De spinazie uitzoeken en goed wassen zonder de blaadjes te kneuzen (het was-water mag niet groen worden!!).

Eventueel scherpe zaadhulsjes verwijderen.

De spinazie laten uitlekken.

De gare aardappelen fijnstampen en vermengen met de boter, 50ml hete melk, en desgewenst nootmuskaat.

De spinazie fijnsnijden en gedeelten door de dikke aardappelpuree mengen.

De stamppot vlug door-verwarmen en met zoveel kokende melk vermengen tot de juiste dikte is bereikt; Eventueel serveren met gebakken kaasplakken .
200 gram spinazie en 400 gram aardappelen p.p.


Receptengerechten-tips