Stamppot Stokvis
Ingredienten voor de stamppot: voor 3 a 4 personen
![]() |
---|
Bereiding:
Stokvis ca. 36 uur weken en deze om de ca. 9 uur het water verversen.
De stokvis opzetten met warm water en zout.
15min "voor"koken.
Daarbij het water steeds tegen de kook aanhouden.
De vis uit de pan nemen en van vel en graten ontdoen.
Dit zorgvuldig doen. De geschilde aardappelen, de gewassen rijst en de stokvis in het kookvocht leggen.
Dit vlug aan de kook brengen en de massa tegen de kook aan houden tot alles gaar is (ong 1/2 uur).
Kookvocht afgieten, maar wel bewaren.
De massa met de vis fijnstampen. De hete melk erbij en de gebakken uien, de boter en ook de mosterd door de stamppot mengen.
Met het kookvocht de stamppot eetklaar maken naar smaak.
De stamppot opdienen.
Stokvis is de benaming voor gedroogde vis.
Stokvis wordt meestal gemaakt van kabeljauw of haring.
Smakelijk .
Nederlands recept