Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vlaams stoofpotje

 

 

Ingredienten: voor 4 personen
30 g roomboter
600 g runderlappen in stukjes
2 sjalotjes of 1 ui
1 flesje Leffe brune
2 sneden bruinbrood, korst eraf
2 laurierblaadjes
1 winterwortel in stukken
400 g witte kool in grove stukken
500 g geschilde aardappelen in stukken van 3 cm
zout, peper naar smaak
1 eetl. maïzena
en wat mosterd

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Doe de boter in een braadpan en bak het vlees hierin rondom lichtbruin.
Voeg de fijngesneden sjalotjes toe en bak ze ± 2 minuten mee.
Schenk het bier in de pan en voeg zoveel warm water toe dat het vlees net onderstaat.
Bestrijk het brood met de mosterd en doe het met de laurierblaadjes in de pan bij het vlees. (In stukken snijden)
Dek de pan af en laat het vlees ± 2 uur zachtjes koken.
Voeg de wortel, de kool en de aardappelen ( in stukken gesneden) toe en laat het gerecht in nog eens 30 - 60 minuten gaar worden.
Schep het af en toe om.
Breng het op smaak met zout, peper en nog wat mosterd.
Roer de maïzena met 3 eetl. water los en bind er het braadvocht mee.
Smakelijk eten